Evenementen

De Provincie Luik biedt het hele jaar een uitgebreid programma van belangrijke toeristische activiteiten.

In januari: het Festival van Luik biedt de heldere kijk van kunstenaars op cruciale vraagstukken door middel van innoverende voorstellingen.

Van februari tot april: de carnavalsfeesten, optochten, burleske feesten en Laetare van de Provincie Luik nemen u mee in een wervelwind van vrolijkheid. Ontdek de Cwarmé van Malmedy, de Blancs Moussis van Stavelot (halfvasten) en de Rosenmontag van de Oostkantons. In april laten de legendarische wielerkoersen van Luik–Bastenaken–Luik en de Waalse Pijl de harten van kampioenen en de duizenden toeschouwers sneller kloppen.

In mei ontvangt het 24e Internationale Jazzfestival in Luik een indrukwekkende hoeveelheid artiesten en groepen van internationale faam die een twintigtal concerten geven.

In juni ontdekt u tijdens de dag van de "Tuinen en Geheime Hoekjes" de bijzondere plekken van de Vurige Stede.

In juli bruist Luik 4 dagen lang met het Festival les Ardentes op het ritme van elektro- en rockmuziek, terwijl u in het Village Gaulois petanque kunt spelen en in een gemoedelijke sfeer kunt genieten van ambachtelijke producten. Met meer dan 250 concerten op het programma vormen de Francofolies de Spa een niet te missen evenement dat volledig in het teken staat van de artiesten van het Franse chanson. Het Theaterfestival van Spa, de feesten van 15 augustus, het Wandelfestival van Luik, de Grote Prijs van de Formule 1, de Waalse feesten en de Erfgoeddagen: de maanden augustus en september wemelen van de festiviteiten en allerlei soorten evenementen.

In oktober dompelt de Nocturne des Coteaux de la Citadelle met al zijn lichtjes de Vurige Stede onder in een sprookjesachtige sfeer, terwijl de draaimolens van de Oktoberkermis de inwoners van Luik weer even kind laten voelen. De triënnale RECIPROCITY design Liège heeft als doel om de provincie Luik in 2015 als centrum van het Waalse design te positioneren.

In november tonen nationale en internationale ruiters 6 dagen lang hun beste kunnen op de Jumping International van Luik.

In december dompelt het kerstdorp van Luik -het grootste van België- de stad onder in een magische en gezellige sfeer.