Cultuur

De stad Luik heeft een internationale uitstraling door de diverse symbolische projecten, zoals het TGV-station Liège-Guillemins. Luik is een van de weinige Europese steden met op haar bescheiden grondgebied verschillende culturele instellingen van formaat, zoals de Koninklijke Waalse Opera - uitgerust met een van de beste podia en geluidsvoorzieningen ter wereld - het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik - het enige Franstalige symfonieorkest van België - met een fantastische filharmonische zaal, het Théâtre de Liège dat volledig is gerenoveerd en gehuisvest in het prestigieuze gebouw Emulation, een zeer modern theater!

Wat betreft de lokale cultuur en het verenigingsleven biedt La Cité Miroir, centrum voor educatie, debat en cultuur in dienst van het burgerschap, tal van activiteiten aan in het gebouw van de vroegere Baden en Thermen van La Sauvenière, een symbolisch Luiks gebouw.

De stad Luik heeft ook een rijk en gevarieerd aanbod aan musea: het Museum van het Waalse Leven is het meest uitgebreide volkenkundemuseum van Wallonië. Grand Curtius, een museumcomplex van internationale allure van maar liefst 5000 m² groot, toont 7000 jaar kunst en geschiedenis van het Land van Luik.

Een bezoek aan Luik is geschikt voor iedereen: Cadran, centrum voor cultuur en muziek, heeft onlangs zijn tweejarig bestaan gevierd en de nieuwe concertzaal Reflektor is op 4 maart geopend.

Tentoonstellings- en evenementenruimtes, bioscopen, een uitgebreide culturele agenda, voorstellingen voor alle leeftijden: de Provincie Luik wil haar bezoekers graag zo goed mogelijk bedienen, ook over de grenzen heen.