In het hart van de Ardennen: het circuit van Spa-Francorchamps met zijn Formule 1

De Grote Prijs van België is een autorace die deel uitmaakt van het wereldkampioenschap Formule 1. Het beroemde circuit van Spa-Francorchamps zorgt al sinds het begin van de jaren 20 voor talloze fabelachtige legendes, toen er nog in angstaanjagende wagens werd geracet op wegen van aarde. In 1939 werd een unieke bocht gecreëerd: de Raidillon. De race van 308,176 km telt 44 rondjes op het circuit waarvan de lengte in 1983 is teruggebracht van 14 tot iets minder dan 7 km. Elk jaar vindt in Spa de Grote Prijs plaats, met al zijn verrassingen, spanning en emotie. Deze wedstrijd is uiteraard een van de mooiste van het seizoen, en trekt jaarlijks bijna 60.000 fans!

Het is geen toeval dat het circuit zowel bij de coureurs als bij de teams bekendstaat als het mooiste circuit ter wereld: dit circuit en de magische driehoek tussen Francorchamps, Malmedy en Stavelot hebben hun bijzondere krachten gebundeld in een adembenemende natuur. Stuurmanskunsten, snelheid, records, sensatie ... dit circuit staat garant voor emotie en spanning!

Voor de liefhebbers van motorsporten zijn er nog diverse andere races, zoals de duurwedstrijden 25 H VW Fun Cup, de 24 H 2CV en de historische races Spa Classic, Spa Summer Classic en Spa Six Hours. De World Series by Renault richt zich voornamelijk op gezinnen en voor de motorfanaten zijn er de Bikers Classic en de 6 hours Moto.

Houdt u van motorsport? Ervaar zelf hoe het is om een coureur te zijn met de pistedoop en de speciale publieksdagen