De thermale centra

Wist u dat het woord 'spa' een samenvoeging is van sanitas per aqua, wat 'gezondheid door water' betekent? De Romeinen kenden al de weldadige eigenschappen van water… Nu staat het woord spa voor de wellnessinstituten die diverse behandelingen aanbieden die niet zozeer een medische achtergrond hebben, maar waarbij ontspanning centraal staat.

In de provincie Luik bieden twee thermale centra een compleet aanbod van voorzieningen die beantwoorden aan alle verwachtingen van mensen die op zoek zijn naar een ontspannend moment voor zichzelf. Bent u op zoek naar een wereld van verzorging en ontspannende sensaties waarin u ver weg bent van de dagelijkse beslommeringen? Ga dan naar de Thermes de Spa. Dit instituut kijkt vanaf de Heuvel van Annette en Lubin uit op de stad van de bronnen. Hier vertrekt u op een ontspannende reis met als thema 'water'… Geniet van de talloze weldaden van het thermoludisme, een nieuw concept waarin het kuurwezen, spel en aanverwante activiteiten worden gecombineerd (ontspanningsruimtes, wellnessactiviteiten, enz.). En om uw dag in alle rust te eindigen, neemt u de kabelspoorbaan terug naar het stadscentrum!

In een betoverende omgeving combineert het Château des Thermes de Chaudfontaine de weldaden van het water op 34°C met het plezier van heerlijk tafelen. Daarnaast beschikt dit kuuroord over uitstekende faciliteiten, zoals een binnen- en buitenzwembad, sauna, hammam, jacuzzi, caldarium, zoutcabine, infraroodcabine, voetbad... U kunt kiezen uit diverse innoverende arrangementen, zoals de duoprogramma's, arrangementen voor mannen of aanstaande moeders. Er is zelfs een speciaal arrangement voor teenagers. Als u kiest voor een bijzonder verblijf in een van de comfortabele kamers, weet u zeker dat u wordt gekoesterd in een serene sfeer, waar de tijd geen vat meer op u heeft!